SALAMANDERДнес Salamander е с над 30 години опит в обработката и производството на изделия от PVC, като германският начин на работа и Know-How са й дали гаранциите за успех, на които сме свидетели днес. Профилите за производство на PVC дограма на компанията се произвеждат изключително и само в германските заводи на SALAMANDER в Тюркхайм, недалеч до Мюнхен.

Профилите и дограмите Salamander напълно отговарят на немския стандарт за качество - RAL GZ 716/ т. 1 и т. 7, както и на европейската норма EN 12608:2003. Salamander произвежда само дограми профили от клас А, като е отделено особено внимание и на външния дизайн на профила.

Несравним с останалите марки на пазара е и искрящо белия цвят на профила за дограма и брилянтната повърхност постигната по специална рецептура на Salamander. Профилите за дограми Salamander са доказали своята стабилност и лесна поддръжка. Те са изключително устойчиви на атмосферни влияния, с гладка и лъскава повърхност. Именно тази гланцирана повърхност на профила за дограма  и специалното покритие затрудняват полепването на замърсявания и улесняват максимално почистването и поддръжка му. Светлорезистентна и силно устойчива на климатични въздействия профил за дограма, с изключително дълъг живот - над 60 години и с атрактивен дизайн в съчетание с висока функционалност това са само част от основните предимства на профилните системи за дограми произвеждани от Salamander. Тези изключителни характеристики на профилите за дограма, най-високо качество на продуктите и новаторските решения гарантират лидерското място на марката и в бъдеще.

Благодарение на голямата си конструктивна ширина /76 мм и 92 мм/, позволяваща вграждане на стъклопакет до 60 мм, както и на поместените във вътрешността на профила камери /5 и 6 камери/ профилните системи за дограма на Salamander показват високи показатели за термо - и шумоизолация, напълно съответстващи на европейските стандарти.

Продуктите на компанията са изпълнени в стилни и футуристични линии, за да бъдат максимално удовлетворени желанията на техните клиенти за модерен дом обзаведен с красива и качествена дограма.
Компанията подхожда и изключително отговорно към екологичните конвенции, като 100% от PVC продуктите, произведени от SALAMANDER могат да бъдат рециклирани 

Профилите SALAMANDER са:
- с брилянтно бял цвят и гладка, блестяща повърхност;
- с изключително дълъг живот (над 60 години);
- светлорезистентни и изключително устойчиви на климатични въздействия;
- лесни за почистване и подържане;

Тези свойства се дължат на материала, от който са направени – PVC по рецептата на SALAMANDER.

Съществуват няколко системи на Саламандър:

PVC SALAMANDER 6 камери BluEvolution

Система: 6 камери
Уплътнения: двойно фалцово и допълнително междинни
Конструктивна ширина: 92 мм
Ширина на стъклопакета: до 60мм
Оптика: стандартна
Коефициент на топлопроводимост: 1,0 W/m2K
Индекс на изолация от външен шум: над 47 dB
Цвят: 1600 цвята по RAL

С bluEvolution се постига Uf стойност от 1.0 W/m? K. Възможна е оптимизация чрез предлаганата от SIP термично разделена армировка, която понижава стойността на Uf до 0.94 W/m?K. Със своята конструктивна ширина от 92 мм и височина от 118 мм на профилната комбинация каса и крило bluЕvolution съчетава в себе си отлична стабилност и изящен вид на готовия прозорец. Системата допуска вграждане на стъклопакети до 60 мм, което позволява да се използват последните постижения в областта на производството на стъкло и стъклопакети. Всички профили в bluEvolution отговарят на RAL клас А с 3 мм дебелина на стените. Трите уплътнения на отваряемите части допринасят за отличните функционални стойности и топло- и шумоизолация на готовите прозорци.Високите качества на bluEvolotion го правят идеален за строеж на "пасивни къщи" и средство за предотвратяване на климатичните промени от парниковия ефект. При разработването на bluEvolution конструкторите на SIP са обърнали и специално внимание на опазването на околната среда, защита на климата и запазване на ресурсите чрез възможността за пълно рециклиране на системата и отлична енергийна ефективност (Uf = 1.0 W/m? K). Освен в бяло bluEvolution ще се предлага и в широка цветова гама, която да задоволи всяко дизайнерско желание. С bluEvolution в света всичко е наред!

PVC SALAMANDER - 5 камери

Система: до 5 камери
Уплътнения: двойно фалцово и допълнително междинни
Конструктивна ширина: 76 мм
Ширина на стъклопакета: до 48мм
Оптика: заоблена, скосена, стандартна
Коефициент на топлопроводимост: от 1.2 до 1.4 W/m2K за различните профили
Индекс на изолация от външен шум: 34-47 dB за различните профили